Nenechte si ujet vlak – stanovte si cíl a cestu (Eisenhower Matrix)

v kategorii: blog


Bývalý americký prezident Eisenhower používal při organizaci svých úkolů takzvaný „Eisenhowerův princip“. Často se cituje jeho věta „Důležité věci jsou jen zřídka naléhavé a naléhavé věci jsou jen zřídka důležité.“

Jak využíváte svůj čas? Přerušují vás neustále ostatní? Zdá se, že přecházíte z jedné krize do druhé? Možná se svým časem nezacházíte tak dobře, jak byste mohli.

DTS_Chi-To-LA_21

 

Co s tím?

Podívejte se na tabulku a zvažte, kde trávíte nejvíce času.

Matice

 

Kolik času trávíte v každém kvadrantu? Ujistěte se, že dáte na svůj instinkt a zapíšete si první číslo, které vás napadne.

Vypište si na papír konkrétní příklady, které jsou pro VÁS relevantní v každém kvadrantu.

Ve kterém kvadrantu trávíte NEJVÍC času?

Matice 2

 

Motivace

Jak se váš život změní, když svůj čas budete řídit efektivnějiVyjmenujte všechny přínosy lepšího řízení času včetně toho doma, ve vztazích a v práci.

Co byste MOHLI dělat jinak? Napište si na papír všechny nápady, co můžete dělat.

Závazek

Určete si 1–3 konkrétní činnosti, ke kterým se zavážete. Dejte pozor, aby šlo o činnost, se kterou můžete začít hned – nebo třeba druhý den. Vybírejte jen činnosti, které na 100% dokončíte.


Nová kniha Ivana Černohorského: HLAVA NEJVĚTŠÍ (NE)PŘÍTEL ČLOVĚKA, Ilustrovaný manuál pro každodenní šílenství

O čem je? Kniha vám pomůže pracovat s vlastními myšlenkami k vašemu prospěchu a zároveň vidět život z trochu jiné perspektivy. Posedlost úspěchem by mělo nahradit nadšení pro věci, kterými se zabýváte, které vás zajímají a baví. Uvědomíte si, že tlačit silou sám na sebe a na lidi kolem vás zřídkakdy přináší nějaký pozitivní efekt. Tím, že budete sami v lepší pohodě a budete kolem sebe šířít dobrou náladu, zlepšíte nejen vztahy s lidmi ve vašem okolí, ale věci se vám budou automaticky lépe dařit a dostaví se i kýžený úspěch.


Online kurz koučinku – Mindset Coaching® Distanční kurz (e-learning) pro budoucí kouče a všechny, kteří používat metody mentálního koučinku v profesním nebo osobním životě a ve sportu | ca. 60 hodin distančně (e-learning) | Certifikát: Mindset Coach® | Začátek kdykoliv | Cena: 9.990,- Kč


Eisenhower Matrix si můžete stáhnout zde